Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Κουκιά Τριπόλεως
Κωδικός Προϊόντος: 00301
3,80€ /τεμ
Χωρίς ΦΠΑ: 3,80€

Ποσότητα σε τεμ

Ας γνωρίσουμε όμως το κουκί από κοντά ώστε να σχηματίσουμε την δική μας άποψη. Τα κουκιά κατάγονται από την Ασία και την Αφρική. Στην Ελλάδα η σπορά τους γίνεται τον μήνα Οκτώβρη ενώ η συγκομιδή τους το Πάσχα όταν πρόκειται για νωπά κουκιά ενώ για ξερά τον Ιούνιο. Τα κουκιά μαγειρεύονται  με χίλιους δυο τρόπους και προσφέρονται για κατανάλωση όλες τις εποχές του χρόνου παρέχοντάς μας έτσι όλα τα διατροφικά οφέλη τους, ποιά είναι όμως αυτά;

  • Τα βρασμένα χλωρά κουκιά περιέχουν πάρα πολύ λίγες θερμίδες, μόνο 48  ανά 100 γρ.

  • Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών.

  • Περιέχουν Βιταμίνη Α, φλαβονοειδή και καροτενοειδή όπως η λουτείνη και η ζεαξανθίνη που μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση.

  • Περιέχουν φολικό οξύ, ένα ιδιαίτερα οφέλημο συστατικό για την πρόληψη του συνδρόμου του νευρικού σωλήνα.

  • Περιέχουν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β:  Β6 (πυριδοξίνη), Β1 (θειαμίνη).

  • Περιέχουν Βιταμίνη C.

  • Περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, απαραίτητα στοιχεία για την σωστή λειτουργία του οργανισμού.

  • Περιέχουν το αμινοξύ L-dopa (ντοπαμίνη) που βοηθάει στην μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Parkinson καθώς λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο.

  Γιατί λοιπόν κανείς να μην τα καταναλώνει;

Παρότι τα κουκιά μας παρέχουν όλα τα παραπάνω οφέλημα συστατικά για την υγεία μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όταν αυτά καταναλώνονται από άτομα που πάσχουν από ανεπάρκεια ενζύμουG6PD μπορούν να προκαλέσουν μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση γνωστή ως κυαμισμός και γι’αυτό η κατανάλωσή τους από αυτά τα άτομα απαγορεύεται.

Επίσης καλό θα ήταν να μην υπερκαταναλώνουμε τα κουκιά διότι η υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να μας δημιουργήσει στομαχικές και εντερικές διαταρραχές.

Πρέλευση Τριπόλεως.Η τιμή του προϊόντος αντιστοιχεί σε συσκευασία 1 κιλού.
( Τιμή κιλού:3.60e)
Κατηγορίες: Όσπρια
Προσφορές